Pentru protectia impotriva furturilor din magazine, in special a celor ce comercializeaza articole de imbracaminte, infrumusetare, sau chiar librarii, pe langa un sistem de supraveghere video bine proiectat, societatea noastra poate instala sisteme de alarmare cu porti antifurt.

Sisteme antifurt magazine

Sistemele de antifurt magazine sunt absolut necesare pentru desfasurarea unui comert modern si civilizat, fie ca vorbim de sisteme antifurt magazine de haine sau sisteme antifurt pentru supermarket. Desi nu sunt 100% infailibile, cifrele statistice arata cresteri semnificative de vanzari acolo unde aceste sisteme de antifurt magazine sunt montate, precum si o scadere semnificativa a furturilor, corelat si cu scaderea costurilor pentru personalul de securitate si cu clienti care cumpara relaxati fara sa fie urmariti de priviri suspicioase.
Pe piata de retail exista 2 tipuri de sisteme de antifurt magazine fiecare cu avantajele si dezavantajele caracteristice, si anume sisteme antifurt magazine in radiofrecventa si sisteme antifurt magazine acusto magnetice, diferentele constand in tehnologia de detectie a etichetelor adezive antifurt cu sau fara cod de bare fals si a tag-urilor rigide de securizare a produselor.

 

Sisteme antifurt magazine radiofrecventa 8.2 Mhz

Sistemele de antifurt magazine cu detectie in radiofrecventa au avantajul ca sunt mai ieftine si se programeaza mult mai usor decat sistemele de antifurt magazine cu detectie acusotmagnetica. Dezavantajele acestor sisteme de antifurt magazine sunt date de dimensiunile relativ mari ale etichetelor adezive albe sau cu cod de bare fals folosite in special la supermarket-uri si ale tagurilor rigide folosite in special la haine si incaltaminte. Sistemele de antifurt magazine in radiofrecventa sunt foarte ieftine la pret si relativ ieftine (ceva mai ieftine decat cele acustomagnetice) – cele cu pretul cel mai ieftin au o rata de alarme false de una la 2-3 luni (conteaza amplasarea antenelor antifurt magazine – sau a portilor antifurt magazine cum mai sunt denumite – sa nu fie langa usi metalice sau structuri metalice si sa fie alimentate pe circuit separate de sigurante).
Cum pretul de obicei conteaza si datorita usurintei in programare si reglare, aceste sisteme antifurt magazine in radiofrecventa s-au impus ca fiind cele mai uzuale sisteme de antifurt magazine de haine si de supermarket-uri la nivel mondial
 Componenta sisteme antifurt magazine in radiofrecventa: antene antifurt magazine (pot fi mai multe seturi), dezactivatoare etichete adezive ( un aparat la fiecare casa), detasatoare taguri rigide ( un detasator la fiecare casa de marcat), etichete adezive de unica folosinta dezactivabile, taguri antifurt magazine pentru haine – refolosibile, fara posibilitate de dezactivare.

 

Sisteme antifurt magazine cu detectie acustomagnetica 58 Khz

Sistemele de antifurt magazine cu detectie acustomagnetica au avantajul ca au etichetele adezive cu cod de bare si tagurile rigide de dimensiuni mai mici decat la sistemele antifurt magazine in radiofrecventa. Din acest motiv ele sunt alese in mod uzual la sistemele antifurt pentru supermarketuri. La capitolul dezavantaje enumeram pretul mai ridicat si programarea mai complexa.
Componenta sisteme antifurt magazine acustomagnetice: porti antifurt magazine (pot fi mai multe seturi), dezactivatoare etichete adezive ( un aparat la fiecare casa de marcat), detasatoare taguri rigide ( un detasator la fiecare casa de marcat), etichete adezive de unica folosinta dezactivabile, taguri antifurt magazine pentru haine – refolosibile, fara posibilitate de dezactivare.
 
Referitor la taguri mentionam faptul ca cele mai greu de vandalizat si de desfacut si tagurile de tip x50 sau r50 precum si supertagurile care au un dispozitiv de deschidere special
Taguri antifurt magazine tip x50 – foarte greu de desfacut – supertagurile se desfac cu un aparat diferit de celelalte taguri
 
Hotii profesionisti folosesc tot felul de metode pentru pacalirea acestor sisteme. Cele mai uzuale sunt sacosele imbracate in interior cu staniol. Pentru astfel de cazuri avem sisteme antifurt magazine cu detectie de metale si sacosi cu staniol, care dubleza vigilenta sistemelor antifurt magazine mentionate mai sus.
 
Concomitent cu sistemele de antifurt magazine este utila dublarea securitatii si prin prezenta unor sisteme de supraveghere video performante, care sa asigure complet spatiul destinat vanzarii din magazine sau supermarketuri.
 
In concluzie, desi nu au o rata de detectie de 100%, aceste sisteme de antifurt magazine duc la cresterea profiturilor si scaderea furturilor, fiind absolute necesare pentru un comert de retail modern si civilizat cum este cel din mall-uri sau supermarketuri ( hypermarketuri ) . De altfel, chiar si hotii profesionisti ajung sa fie prinsi si detectati, confirmand un vechi proverb romanesc care spune ca ulciorul nu merge de multe ori la apa.
 

Doresti sa afli mai multe despre noi? Hai sa ne cunoastem!

Solicitati o consultanta  gratuita despre serviciile noastre.