Sistemele de supraveghere video sunt cea mai populara metoda de protectie, acest lucru datorandu-se faptului ca imaginile provenite de la camerele de supraveghere pot fi urmarite prin internet, de pe calculator sau chiar telefonul mobil, fiind folosite ca si sistem antifurt, cat si pentru supravegherea activitatii personalulu.

În obiectivele ce contin valori importante securitatea completă nu poate fi asigurată fără o supraveghere video în circuit închis (CCTV), eficientă, care să permită atât monitorizarea în timp real a evenimentelor si persoanelor suspecte, cât si înregistrarea şi stocarea imaginilor video (cu sisteme analogice sau digitale de înregistrare a imaginilor), în scopul verificărilor ulterioare şi furnizării de probe în instanţă.
Conexiunea la internet permite accesul persoanelor autorizate la vizualizarea in timp real a ceea ce se întâmplă în spațiile supravegheate.
Supravegherea prin intermediul camerelor video, în vederea prevenirii unor incidente acoperă o arie bogată de aplicații în:
 • instituţii financiare şi bănci
 • rezidenţe particulare
 • supraveghere perimetrală
 • zone industriale
 • zone militare
 • centre comerciale, hypermarket-uri
 • magazine
 • depozite, hale
 • monitorizare procese de producţie
Corelată cu un protocol de securitate supravegherea video aduce o contribuţie importantă în realizarea unei paze eficiente şi perimite monitorizarea întregii activităţi:
 1. Detecţia încercărilor de efracţie la nivelul perimetrului
 2. Supravegherea perimetrului
 3. Supravegherea căilor de acces interioare perimetrului
 4. Urmărirea intruşilor în interiorul perimetrului
 5. Supravegherea unor zone din interiorul clădirii (zone de acces şi zone de importanţă deosebită)
 6. Evaluarea alarmelor date de sistemul de efracţie, control acces (pentru zonele unde există camere TV)
 7. Înregistrarea de imagini video pentru analize post-eveniment
Un sistem de supraveghere video se compune din: înregistratorul digital (DVR, NVR), camerele video, monitor, surse de alimentare pentru camere, sursa neîntreruptibilă (UPS).
 
Video-recorderul digital se caracterizează prin numărul de canale video, numărul de canale audio, (dacă există), rezoluţia pentru redare, rezoluţia imaginii pentru înregistrare, numărul de cadre pe secundă, formatul (PAL; SECAM; NTSC), capacitatea hard disk-ului, suportul informatic pe care ruleaza. Dotate cu CD/DVD writer imaginile înregistrate pot fi arhivate pe suport optic.
Camerele sunt într-o foarte mare varietate: alb/negru sau color, pentru interior sau exterior, pentru condiţii de iluminare scăzută, cu microfon încorporat (camere audio). Ele se pot monta la vedere sau ascunse, mascate într-o carcasă de senzor de miscare. Pot fi fixe sau se pot mișca automat, pe orizontală şi/sau verticala. O variantă constructivă, ce poate înlocui mai multe camere, este speed dome-ul, o cameră de formă emisferică, care se roteste 360 grade în plan orizontal şi 90 grade vertical, cu o viteză programabilă, furnizând imagini de ansamblu, de exemplu într-o hală industrială. Camerele destinate pentru supraveghere exterioară trebuie montate în carcase încălzite si ventilate, pentru a împiedica formarea condensului pe lentilă.
În cazul în care locaţia supravegheată este conectată la internet puteţi urmări în timp real, de la distanţă, oricând şi de oriunde, din ţară sau în străinătate imaginile oferite de camerele sistemului de supraveghere video. Dacă deţineţi un telefon mobil sau un PDA de ultima generaţie, puteţi viziona de pe aceste dispozitive imaginile oferite.

Doresti sa afli mai multe despre noi? Hai sa ne cunoastem!

Solicitati o consultanta  gratuita despre serviciile noastre.